NA PRVOM STE MJESTU

Portal za satiru

Денчићу и Косановићу НОСОРОГ ПРВОГ РЕДА

Међународни часопис за сатиру, хумор и карикатуру „Носорог“ из Бања Луке прогласио је по 11. пут добитнике годишње награде „Носорог првог реда“ за 2010. годину.

Жири у саставу Миладин Берић (Бања Лука), Мића М. Тумарић (Нови Сад), Бојан Богдановић (Зеница) и Горан Кљајић (Бања Лука) за добитнике награде, међу  сатиричарима и карикатуристима, одабрао је Живојина Денчића, сатиричара из Зајечара (Србија), и Миленка Косановића, карикатуристу из Бајмока код Суботице (Србија).

Награда „Носорог првог реда“ се додјељује на основу вишегодишње сарадње и квалитета радова објављених у часопису „Носорог“, а састоји се од специјалне дипломе.

"Носорог првог реда" се дојељује од 2000. године и добитници признања су били сљедећи сатиричари и карикатуристи, сарадници часописа „Носорог“: Александар Баљак, Растко Закић, Ђорђе Оташевић, Душко М. Петровић, Милован Вржина и Радивоје Бојичић за сатиру (2000); Живко Вујић и Сенад Хонић за сатиру и Воја Станковић за карикатуру (2001.); Анђелко Ердељанин и Зоран Т. Поповић за сатиру (2002); Владан Сокић (постхумно) и Весна Денчић за сатиру (2003); Слободан Јанковић за сатиру и Ана фон Ребер за карикатуру (2004);  Зоран Спасојевић за сатиру (2005); Милорад Калезић (постхумно) за хумор и сатиру (2006.); Милош Ђурђев за сатиру и Карлос Алберто да Коста АМОРИМ за карикатуру (2007.); Слободан Дучић за сатиру и Мариа Клаудиа Ре за карикатуру (2008); Бојан Богдановић за сатиру и Александар Блатник за карикатуру (2009).